Planlægger du at lave en hjemmeside til enten personligt- eller virksomhedsbrug? Hvis ja, så er dette blogindlæg for dig.
Det virker måske som en overvældende opgave at opbygge en hjemmeside fra bunden. Du tror måske at du er nødt til at lære at programmere, og at processen vil blive meget tidskrævende.
I dag har adskillige platforme til opbygning af hjemmesider gjort processen betydeligt lettere. Det er ikke nødvendigt for dig at være god til at kode for at lave en indbydende og personlig hjemmeside. Afhængigt af hvad du foretrækker at anvende, kan du f.eks. vælge mellem WordPress, Wix, Shopify, Blogger, Drupal, Squarespace og mange andre. Blandt alle de forskellige platforme der findes vil jeg her forklare mere om WordPress.

Hvad er WordPress?
WordPress er et gratis og open-source content management system (CMS) skrevet i sproget PHP.
Som nævnt er det en gratis, open-source platform. Det betyder at du kun behøver at bruge penge på et domænenavn og hosting – her anbefaler jeg One.com som jeg er partner hos. Lige så snart du har disse to, kan du sætte din hjemmeside op i WordPress.
Den største grund til at jeg anbefaler WordPress er at det er let at bruge. Du behøver ikke have ekspertviden om programmeringssprog som HTML, CSS, osv. Forskellige plugins gør det lettere at bruge. Der er et plugin til at udføre stort set alle slags opgaver.

Hvorfor bør du bruge WordPress?
Her præsenteres nogle punkter der forklarer hvorfor WordPress er godt at bruge:
1. Det er gratis
Den første og primære grund til at bruge WordPress er at det er gratis. Modsat andre platforme som Shopify har WordPress ikke nogen prisplan. Når du laver en hjemmeside med denne platform, er du kun nødt til at investere lidt penge i at købe et domænenavn og web hosting. Et domænenavn er din hjemmesides adresse på internettet, og hosting er der hvor alle din hjemmesides filer bliver lagret.
2. Det er let at personalisere med temaer og plugins
Det vil være let at gøre din WordPress-hjemmeside personlig. Du har ikke behov for at kunne programmere for at gøre dette. Du behøver heller ikke være designer. Ved at benytte en masse forskellige gratis- eller betalingsplugins, kan du personalisere din hjemmeside præcis som du vil have den. Afhængigt af om du vil bygge en virksomhedshjemmeside, en personlig hjemmeside eller en hjemmeside til e-handel, vil du finde forskellige temaer du kan bruge.
3. Let at administrere
Det er super let at administrere en WordPress-hjemmeside. Uanset om du har brug for at opdatere plugins, opdatere WordPress til en nyere version, eller lave en backup af din hjemmeside, så er alting virkelig simpelt og let at bruge. WordPress fortæller dig f.eks. når der er en ny version. Du kan så opdatere det med et enkelt klik. Og når vi nu snakker om backup, så er der et backup-plugin der kan lave automatiske backups af din hjemmeside.
4. Det kan håndtere forskellige medietyper
Mange folk tror at WordPress kun er for bloggere, men det er på ingen måde rigtigt. Udover tekst kan WordPress håndtere mange andre medietyper også. Det har en indbygget medieimportør der kan håndtere billeder, videoer og videofiler. På denne måde kan du uploade forskellige typer indhold til din hjemmeside uden problemer.
Ulemper ved WordPress
For at få det korrekte indtryk af WordPress, er det selvfølgelig også vigtigt at kigge på ulemper. Her er ulemperne ved at bruge WordPress:
1. Kræver mange plugins for yderligere features
Som vi har set, er der plugins for enhver opgave og funktion. Afhængigt af hvilke features du ønsker, vil du muligvis være nødt til at installere en masse plugins. At installere, håndtere og opdatere så mange plugins kan være en smule besværligt.
2. Langsom sidehastighed
En af de vigtigste faktorer når man sammenligner hjemmesideplatforme er sidehastighed. Denne platform har stadig en langsom performance på grund af de mange plugins og kodebaser. I takt med at du installerer en masse plugins på din WordPress-hjemmeside, vil tiden det tager for din side at loade blive længere.
3. Sårbarhed
Fordi det er en gratis open-source platform, er den attraktiv for potentielle hackere. En WordPress-hjemmeside kan blive hacket på flere forskellige måder. Det kan ske på grund af usikker hosting, dårlige adgangskoder, forkerte filtilladelser, at WordPress ikke bliver opdateret, at temaer/plugins ikke opdateres, brug af ulovlige temaer/plugins osv.
Afsluttende bemærkning
WordPress er et meget populært CMS-system. Hvis du ønsker at lave en hjemmeside eller en blog, kan dette være den bedste platform. Er du interesseret i at høre mere omkring hvordan jeg arbejder med WordPress? Send mig en e-mail på kontakt@emilnissen.dk.