Sådan bruger du bedst TikTok annoncering

Læsetid

Sidst opdateret

Indholdsfortegnelse

Vil du også være med på trenden og blive klogere på, hvordan du kan anvende TikTok annoncering som en del af din markedsføringsstrategi? Så læs med her, hvor du får en grundig gennemgang af annonceringsmulighederne på TikTok i 2021. 

Mediet TikTok er ikke længere til at overse, enhver og alle deres venner har efterhånden mediet og appen, derfor gør du klogt i at kigge ind i noget markedsføring på mediet. TikTok har over 800 millioner daglige brugere i hele verden – og ja, det lyder helt vildt, men den er god nok. Faktisk er TikTok det hurtigst voksende medie i verden. På relativt kort tid har platformen fået mere end de 800 millioner aktive brugere på verdensplan! Det er meget imponerende, og mediet bliver kun mere populært blandt annoncører og brands. 

Men allerførst må jeg hellere have alle med, så hvad er TikTok? TikTok er en mobilapp, hvor alle med en profil kan dele korte videoer mellem 15 sekunder og helt op til 3 minutter – det er alt fra dansevideoer, lip-synching til videoer med et stærkt budskab om et vigtigt emne. Mulighederne er uendelige, og det er kun fantasien, der sætter grænser. 

TikTok vokser hele tiden, fordi flere og flere brugere får øjnene op for appens muligheder. Og tror du, at TikTok kun er samlested for teenagepiger, er du helt forkert på den! 

I Danmark er 41 % af TikTok-brugerne nemlig 16 til 24 år. Hele 56 % af brugerne er mænd. Det forventes, at aldersgruppen løbende vil ændre sig i takt med, at flere ældre personer også hopper med på TikTok-bølgen. 

Annoncering på TikTok

Før du kan oprette en annoncekonto i TikTok Business Center, kræver det, at du er ”TikTok partner”. Da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for virksomheder selv at oprette en annoncekonto, skal din virksomhed eller dit brand arbejde sammen med et bureau ligesom Nordic Social, der er TikTok Agency Partner. Bureauet, der er TikTok Agency Partner, kan så give virksomheder adgang til en annoncekonto. 

Ads-formater på TikTok 

TikTok Business Center minder meget om Facebook Ads Manager. Det er her, du opretter dine kampagner, måler data, opretter pixels og meget mere. Alt det kommer vi nærmere ind på senere i blogindlægget, men først skal vi lige gennemgå de annonceringsmuligheder, TikTok tilbyder.  Der findes i alt 5 annonceringsmuligheder på TikTok, men det er ikke dem alle, der er tilgængelige i Danmark på nuværende tidspunkt. Nedenunder får du de mest brugte i Danmark forklaret. 

In-feed ads 

In-feed Ads er en fuldskærmsoplevelse på op til 60 sekunder, som bliver vist på ”For you”-siden, der er startsiden til brugernes News Feed. Brugerne kan til enhver tid skippe annoncen, så det er afgørende, at dine videoer er korte, præcise og skaber blikfang fra start. 

På In-feed Ads har du mulighed for at indsætte en Call to action-knap, som bliver fremhævet efter 9 sekunder. Derfor skal du sørge for at din annonce er iøjnefaldende og skabt til TikTok. Vær kreativ i annoncerne og skil dig ud fra mængden ved at lave originalt indhold! 
 
In-feed Ads er tilgængelig på følgende kampagnemål: 
Trafik, konverteringer, awareness og app-installationer 

Brand takeovers 

Brand Takeovers giver en bred og stærk eksponering, da annoncen ved Brand Takeovers bliver vist som det første, når en bruger åbner appen. Det kan minde lidt om YouTubes ”Masthead”. 

Det særlige ved denne annonceringsmulighed er, at der kun er én annoncør pr. kategori pr. dag, der kan benytte denne kampagnetype. 
 
Brand Takeovers er tilgængelige på følgende kampagnemål: 
Trafik, konverteringer og videoafspilninger 

TopView 

TikTok vurderer selv, at Topview er den placering, der fungerer bedst i appen, da brugere ikke kan undgå at se annoncen. Ligesom med Brand Takeover kan der her kun være én annoncør om dagen pr. kategori. Forskellen mellem TopView og Brand Takeover er, at en TopView-annonce er en del af ”feedet” og vil blive vist 3 sekunder efter, at en bruger åbner appen. 

TopView er tilgængelige på følgende kampagnemål: 
Trafik, awareness og videoafspilninger. 

Ads-formater på TikTok

TikTok Business Center minder meget om Facebook Ads Manager. Det er her, du opretter dine kampagner, måler data, opretter pixels og meget mere. Alt det kommer vi nærmere ind på senere i blogindlægget, men først skal vi lige gennemgå de annonceringsmuligheder, TikTok tilbyder.  Der findes i alt 5 annonceringsmuligheder på TikTok, men det er ikke dem alle, der er tilgængelige i Danmark på nuværende tidspunkt. Nedenunder får du de mest brugte i Danmark forklaret.

In-feed ads

In-feed Ads er en fuldskærmsoplevelse på op til 60 sekunder, som bliver vist på ”For you”-siden, der er startsiden til brugernes News feed. Brugerne kan til enhver tid skippe annoncen, så det er afgørende, at dine videoer er korte, præcise og skaber blikfang fra start.

På In-feed Ads har du mulighed for at indsætte en Call to action-knap, som bliver fremhævet efter 9 sekunder. Derfor skal du sørge for at din annonce er iøjnefaldende og skabt til TikTok. Vær kreativ i annoncerne og skil dig ud fra mængden ved at lave originalt indhold!

In-feed Ads er tilgængelig på følgende kampagnemål:
Trafik, konverteringer, awareness og app-installationer

Brand takeovers

Brand Takeovers giver en bred og stærk eksponering, da annoncen ved Brand Takeovers bliver vist som det første, når en bruger åbner appen. Det kan minde lidt om YouTubes ”Masthead”.

Det særlige ved denne annonceringsmulighed er, at der kun er én annoncør pr. kategori pr. dag, der kan benytte denne kampagnetype.

Brand Takeovers er tilgængelige på følgende kampagnemål:
Trafik, konverteringer og videoafspilninger

TopView

TikTok vurderer selv, at Topview er den placering, der fungerer bedst i appen, da brugere ikke kan undgå at se annoncen. Ligesom med Brand Takeover kan der her kun være én annoncør om dagen pr. kategori. Forskellen mellem TopView og Brand Takeover er, at en TopView annonce er en del af ”feedet” og vil blive vist 3 sekunder efter, at en bruger åbner appen.

TopView er tilgængelige på følgende kampagnemål:
Trafik, awareness og videoafspilninger.

Oprettelse af annoncer

Når du skal oprette annoncer, logger du ind på din TikTok Business Center-konto og klikker på “Create” under “Campaign”. Her skal du vælge din kampagnemålsætning med henblik på de resultater, du ønsker at opnå. 

Oprettelse af annoncer ser anderledes ud end det, du kender fra Facebook. Dog er det meget intuitivt og let at navigere i. 

Start med at vælge om du ønsker en video eller et billede. Da TikTok er en video-app, vil billeder sjældent performe særlig godt. Vi anbefaler altså altid at bruge videoer. Det er en regel på TikTok, at der SKAL være lyd på alt, der uploades. Siges der derfor ikke noget i videoen, og har du ikke lagt en lyd henover, kan du vælge lyde eller musik fra TikTok’s store lydkatalog. 

I højre side af skærmen kan du hele tiden følge med i, hvordan annoncen vil se ud, hver gang du tilføjer noget nyt. 

“Display Name” er dit brandnavn, og det skal du skrive hver gang, du opretter en ny annonce. 

“Tekst” giver dig mulighed for at have op til 22 tegn, så det skal være en kort og præcis tekst, der opfordrer til handling eller anvendelse af en rabatkode.  

“Call to action” giver dig mulighed for at vælge, hvad du ønsker, at en bruger skal gøre. F.eks. “Shop Now”. 

I URL skal du indsætte et link til den side, du vil navigere folk hen på. Det er også her, at UTM-tagget skal være. Du kan ikke lave et UTM-tag i TikTok, så her skal du bruge et værktøj som f.eks. “Campaign Builder”. Vi anbefaler UTM-tags, så du kan sammenligne og måle performance i f.eks. Google Tag Manager, da der er udfordringer med at måle visse ting i TikTok’s egen platform.  

Profilbillede skal du selv uploade, hver gang du laver en ny annonce. 

Nu er din annonce færdig, og du er klar til at annoncere på TikTok. Der kan dog gå op til 48 timer, før dine annoncer er live, da TikTok først skal gennemgå annoncerne og sikre, at alle retningslinjer overholdes. 

Dataindsamling 

TikTok er stadig en ny og ung platform, hvilket også afspejler sig i den til tider manglende dataindsamling, som TikTok endnu halter lidt bagefter på. Vi ved dog, at TikTok hele tiden arbejder på at videreudvikle og optimere platformen, så vi skal blot væbne os med tålmodighed. 

Du kan aflæse dine resultater på flere måder: 

“Dashboard” kan give et hurtigt og visuelt overblik over de samlede resultater på tværs af kampagner og annoncer. 

Ved at klikke på “Campaign” kan du måle hver enkel kampagne og annonces performance. Her får du den samme struktur, som du kender fra Facebook. Det er også muligt at skræddersy dine kolonner, så du kun får det data, du har brug for. 

Hvis du optimerer efter “konverteringer”, kan det være svært at få det præcise billede af, hvordan dine annoncer performer. TikTok tager kun højde for de konverteringer, der sker, når nogen klikker på en annonce og gennemfører et køb med det samme. Den kan altså ikke måle, om en person senere går tilbage på hjemmesiden og køber et produkt, eller om brugeren f.eks. skifter fra mobil til computer og gennemfører et køb der i stedet for.  

Den sidste mulighed for analysering af data findes under “rapportering”, hvor du kan oprette dine egne rapporter ud fra de dimensioner og metrics, som er mest relevante at analysere på. Derfra kan du eksportere/downloade din rapport og få den tilsendt på mail. Du kan også indstille rapporten til at blive sendt regelmæssigt på mail hver uge, dag eller måned. 

Tak fordi du læste med, jeg håber, du blev klogere på den hurtigst voksende platform, og hvorfor det giver mening at kigge ind i noget TikTok annoncering. God arbejdslyst. 

Shopping Basket