Valg af kampagnemålsætning på Facebook

Noget af det allerførste, som du skal tage stilling til når du opretter en ny kampagne, er hvilken kampagnemålsætning du vil anvende. Altså hvad dit mål med kampagnen er. Det er en af de steder, hvor jeg ser flest personer lave fejl. Derfor vil jeg her lave en dybdegående beskrivelse af hvad du skal overveje, inden du vælger din kampagnemålsætning.

Din kampagnemålsætning definerer hvem i din målgruppe, som Facebook målretter dine annoncer imod. Det er meget vigtigt at forstå.

Vælg kampagnemålsætning:

Du driver en webshop, hvor du gerne vil have flere køb. Du vælger kampagnemålsætningen “Trafik”, fordi du tænker, at “Trafik” må medføre flere ordrer på din hjemmeside.

Du finder hurtigt ud af, at der ikke kommer flere ordrer, og det er der en god grund til.

Trafik en nemlig ikke lig med flere ordrer. Når du vælger “Trafik” som målsætning, fortæller du Facebook, at du gerne vil have vist dine annoncer til dem, som er tilbøjelige til at “Klikke” på annoncerne – og altså ikke dem, som er tilbøjelige til at foretage en konvertering. Du rammer iøvrigt også de 20 – 25%, som klikker på annoncer ved en fejl.

Derfor vil jeg i dette tilfælde vælge konverteringer, hvor du rammer dem, som er mest tilbøjelige til at foretage en værdifuld handling, som kan være i form af et køb på din hjemmeside.

Så husk, at det, som du fortæller Facebook, er det, som definerer hvilke personer du rammer i din målgruppe. Når du eksempelvis har en målgruppe på 4.000.000 personer, så vil du ikke eksponere alle personerne. Facebook vil tage udgangspunkt i din kampagnemålsætning, hvorefter den vil finde de personer, som opfylder din målsætning.

Hvis din målgruppe nu er på 4.000.000 personer, og du vælger konverteringer, så kan det være, at det kun er 50.000 personer, som Facebook målretter efter, fordi det er dem, som er mest tilbøjelige til at udføre en værdifuld handling. Læs mere om målgrupper.

Nu håber jeg, at du har fået forståelsen for hvad du skal tænke, inden du vælger din kampagnemålsætning.

Herunder vil jeg beskrive de enkelte kampagnemålsætninger, så du ved hvad de betyder:

Kampagnemålsætninger på Facebook:

Kendskab:

Når du vælger “Kendskab”, vil du ramme de personer, som Facebook formoder der bedst muligt vil huske dine annoncer. Det er specielt godt til at få en stor rækkevidde eller videovisninger til dine annoncer.

Trafik:

Når du vælger “Trafik”, rammer du dem, som er mest tilbøjelige til at “Klikke” på din annonce. Det er også den målretning, som jeg tog udgangspunkt i, i eksemplet ovenfor. Det er faktisk den mest brugte kampagnemålsætning, fordi der er mange der tror, at den skaber salg, men det gør den ikke. Det er i hvert fald meget minimalt, hvis den gør.

Interaktion:

Når du vælger “Interaktion”, så fortæller du Facebook, at du gerne vil skabe interaktion på dine annoncer. Det kan være, at du gerne vil have flere likes, kommentarer eller delinger. Det kan også være, at du gerne vil have flere likes på din Facebook-side. Interaktion er faktisk det samme som at “booste”, da det er samme målretning, der er bagved. Hvis du ikke har læst om hvorfor du IKKE skal “booste”, så kan du læse mit indlæg omkring det her.

Leads:

Leads er nok en af mine personlige favorit kampagnemålsætninger. Her får du mulighed for at lave Lead-annoncer, hvilket er annoncer, hvor folk kan åbne en formular på Facebook og tilmelde sig. Her kan du eksempelvis køre en konkurrence, hvor det kræver en tilmelding for at man kan deltage i konkurrencen. Dette kan du koble sammen med dit e-mail system, og måske også et velkomst-flow, så du kan køre det på autopilot.

Promovering af app:

Hvis du har en app, så er promovering af app den kampagnemålsætning, som du skal bruge. Ved at vælge denne kampagnemålsætning, åbner du op for muligheder, hvor du kan linke direkte over i enten AppStore eller Google Play Store. Du rammer også dem, som er mest tilbøjelige til at reagere på din app-annonce.

Salg:

Salg er den kampagnemålsætning, som jeg bruger i 95% af alle tilfælde. Her rammer du de personer, som er mest tilbøjelige til at udføre en værdifuld handling. En værdifuld handling kan være, at en person kontakter dig eller handler på din webshop. Det vil næsten altid være denne kampagnemålsætning, som du skal anvende for at få det bedste resultat.

Afrunding:

Jeg håber, at du blev klogere på hvad kampagnemålsætning er, og hvad det kan bruges til, samt hvordan du kommer bedst muligt i gang med at vælge den rigtige for din virksomhed. Hvis du er mere interesseret i at lære hvordan du sætter det op, så har jeg et specifikt modul i mit online Facebook- og Instagram kursus, hvor jeg viser dig step-by-step hvordan du vælger den rigtige kampagnemålsætning.

Har du spørgsmål til dette blogpost, er du altid velkommen til at sende mig en e-mail på kontakt@emilnissen.dk

Lær hvordan du får succes som marketingkonsulent

Shopping Basket

Se min gratis demo på 17 minutter, hvor jeg gennemgår hvad, der skal til for, at du får succes som marketingkonsulent med Facebook Ads.

Ved tilmelding accepterer du at modtage e-mails med viden om Facebook-annoncering. Jeg sender kun e-mails, som jeg selv ville ønske at modtage, og du kan altid afmelde igen.