Brugerdefinerede målgrupper på Facebook

Med brugerdefinerede målgrupper kan du få kontakt til personer, som allerede har vist interesse for din virksomhed eller dit produkt. Der er en lang række muligheder, hvorpå du kan bruge de brugerdefinerede målgrupper til at øge dit salg. Du kan blandt andet oprette målgrupper ud fra dine kundekontakter, din websitetrafik eller din app, hvis du har sådan en.

Så kort fortalt: Med brugerdefinerede målgrupper kan du komme i kontakt med brugeren igen, så du kan eksponere dine potentielle kunder, så de til sidst handler hos dig.

Men hvad kan du under de brugerdefinerede målgrupper?

Der findes en lang række muligheder, men jeg vil her fremhæve de vigtigste og komme med nogle eksempler på hvad du helt præcist kan bruge dem til.

Dem som jeg vil komme ind på er følgende:

  • Website
  • Kundeliste
  • Video
  • Facebook-side
  • Instagram-side

Brugerdefineret målgrupper → Website

En af de valgmuligheder, som du kan lave under dine brugerdefinerede målgrupper, er “Website”. Det er nok en af dem, som jeg selv bruger allermest. Under Website har du mulighed for at lave forskellige betegnelser, hvor Facebook har taget udgangspunkt i din pixel-data. Hvis ikke du kender til din Facebook Pixel, kan du læse indlægget om det her.

Lad os tage udgangspunkt i et eksempel:

Du vil gerne ramme personer, som har besøgt din hjemmeside de sidste 30 dage. Du laver derfor en brugerdefineret målgruppe med udgangspunkt i “Website”, hvor du vælger en periode på 30 dage. Det er også det, som vi kalder retargeting. Du vil altså gerne ramme dem, som har vist en form for interesse for din virksomhed, og i dette tilfælde, er det så fordi de har besøgt din hjemmeside.

Brugerdefineret målgrupper → Kundelister

Ønsker du at bruge den indsamlede information, som du har omkring dine kunder, er det optimalt at kende til “Kundelister”. Under kundelister kan du uploade lister af kundeinformationer, som Facebook herefter matcher med personer på Facebook.

Lad os tage et eksempel med det:

Du har 2000 personer, som har købt på din hjemmeside, og du vil gerne ramme præcis de samme personer igen. Du laver derfor et udtræk i en CSV-fil, hvorefter du uploader det under “Kundelister”. Facebook går nu ind og matcher alt den data, som du har med personer på Facebook. Den kigger altså på e-mails, navne og telefonnumre, og prøver herved at matche det med personer. Hvis din kunde har brugt den samme e-mail til at foretage et køb på din hjemmeside, kan Facebook altså matche det op, hvis du uploader data’en til Facebook.

Brugerdefineret målgrupper → Video

Hvis du laver mange videoer, som du enten kører annoncer for eller ligger op som organiske opslag, er valgmuligheder med video essentielt for dig at kende til. Her kan du tage udgangspunkt i dine videoer, og lade Facebook oprette en målgruppe baseret på interaktionen med dine videoer.

Lad os tage et eksempel:

Du kører hyppigt videoer både organisk og via. annoncering. Under den brugerdefinerede målgrupper “video”, kan du så vælge dine videoer og hvor lang tids interaktion, som du gerne vil sætte som kriterie. Her kan du eksempelvis vælge, at du gerne vil ramme dem, som har set mindst 25% af dine videoer. Desto højere op i procent du går, desto mere snævre, men også mere kvalificerede, bliver dine målgrupper.

Brugerdefineret målgrupper → Facebook-side

Med muligheden “Facebook-side” kan du tage udgangspunkt i alt den data, som ligger på din Facebook-side, og bruge det til at definere din målgruppe. Her kan du tage udgangspunkt i alle dem, som har vist en form for interesse for din Facebook-side, og derved oprette en målgruppe med dem.

Lad os tage et eksempel:

Du laver hyppigt opslag på Facebook, og du har et godt publikum. Dette publikum vil du gerne ramme via. din annoncering. Her kan du lave en målgruppe baseret på interaktion med din Facebook-side, hvor du kan vælge fra 1 til 365 dage. Det vil sige, at hvis du vælger 180 dage, betyder det, at du rammer alle dem, som har vist interesse for din Facebook-side de seneste 180 dage.

Brugerdefineret målgrupper → Instagram-side

Som nævnt ovenfor med din Facebook-side, kan du gøre fuldstændig det samme med den data, som du har indsamlet via. din Instagram-side. Her kan du igen vælge, at alle dem, som har vist en form for interesse for din Instagram-side, vil du gerne definere som en målgruppe. Her kan du igen vælge helt op til 365 dage som målretning.

Det her var de vigtigste muligheder under brugerdefinerede målgrupper, som jeg selv ofte benytter mig af. Der er flere derinde, men mange af mulighederne kommer du aldrig til at bruge, så derfor har jeg kun valgt af fremhæve dem, som jeg selv mener, at der er de vigtigste.

Afrunding:

Jeg håber, at du blev klogere på hvad brugerdefinerede målgrupper er, og hvad det kan bruges til, samt hvordan du kommer bedst muligt i gang med at bruge det. Hvis du er mere interesseret i at lære om hvordan du sætter det op, så har jeg et specifikt modul i mit online Facebook- og Instagram kursus, hvor jeg viser dig step-by-step hvordan du sætter det op på få minutter.

Har du spørgsmål til dette blogpost, er du altid velkommen til at sende mig en e-mail på kontakt@emilnissen.dk.

Lær hvordan du får succes som marketingkonsulent

Shopping Basket

Se min gratis demo på 17 minutter, hvor jeg gennemgår hvad, der skal til for, at du får succes som marketingkonsulent med Facebook Ads.

Ved tilmelding accepterer du at modtage e-mails med viden om Facebook-annoncering. Jeg sender kun e-mails, som jeg selv ville ønske at modtage, og du kan altid afmelde igen.