fbpx

Annoncering på snapchat

Læsetid

Sidst opdateret

Indholdsfortegnelse

Snapchat blev lanceret i 2011 af Evan Spiegel og Bobby Murphy. Oprindeligt var det bare et projekt til Universitetet. Men siden da er Snapchat vokset helt enormt og det hvide spøgelse på en gul baggrund er nu allemandseje. Appen bruges af mange i deres dagligdag som kommunikationsplatform.

Snapchats brugerbase tæller 238 millioner daglige brugere fra hele verden.

Ved at tilføje Snapchat til de platforme, du annoncerer på, kan du:

  • ♦️ Udvide din rækkevidde gennem nye målgrupper unikke til Snapchat.
  • ♦️ Øge ROAS for din virksomhed eller brand – uanset hvor dine kunder er i kunderejsen.

Uanset hvad dit mål er – besøgende på din hjemmeside, app installationer m.v. – så kan Snapchat annoncer føre dine seere til handling.

Men hvad er så snapchat? Jo snapchat er et unikt medie, da den primære måde man kommunikerer med hinanden, er gennem billeder. Kameraet er en central og vigtig del af Snapchat. Med klistermærker, tekst, Bitmoji, linser, filtre og andre kreative værktøjer tilføjer folk indhold til deres Snaps og sender dem til deres venner. Dette har også indflydelse på annoncering på platformen, da du som annoncør også er nødt til at lave dine annoncer derefter.

Tekstannoncer er ikke noget Snapchat gør sig i. Det skal enten være billeder eller videoer i forskellige formater. Dette er en positiv kreativ udfordring, mennesker optager generelt visuel information bedre end tekst. Vi kan med visuelle annoncer hurtigere få videregivet noget information om et brand eller et produkt og få skabt behov for produktet.

Snapchat markedsføring

For at sikre at du også er tilfreds med hvor og hvordan dine annoncer vises, tillader Snapchat at du selv kan vælge hvilket ”Discover-content” din annonce placeres sammen med. Du kan f.eks. få Snapchat til kun at placere din annonce sammen med ”underholdnings” content. Du kan også f.eks. få Snapchat til ikke at placere din annonce sammen med ”beauty” content. Denne tilpasning af annonceplacering åbner helt nye muligheder for hvordan dine kunder oplever dine annoncer.

Du kan med fordel tænke over nedstående når du planlægger din annonce;

Awareness: Skab opmærksomhed i skala for dit brand eller produkt med billedannoncer på fuld skærm, videoannoncer, interaktive og dynamiske annoncer eller kreative værktøjer.

Consideration: Inspirer Snapchattere til at besøge dit websted, se dit videoindhold eller lege med din Lens AR Experience.

 

Conversion: Kør specifikke handlinger på dit websted eller i din app med en annoncevedhæftet fil.

Snapchat er yderst brugbart til upper-funnel annoncering. Dette betyder dog ikke at Snapchat er dårligt til annoncering længere nede i funnelen. Tværtimod er Snapchat også god til at skabe konverteringer, bl.a. i form af lead generering, app installs og katalogsalg.

Snapchat har et bredt udvalg af forskellige annoncetyper til at opnå de tre målsætninger

Herunder er kort om hver enkel annoncetype;

 

Snap Ads

Enkelte billeder eller video annoncer der dukker op i Stories og content. Der får Snapchats brugere til at besøge din hjemmeside, kontakte din virksomhed eller downloade og interagere med din app.

Dynamic Ads

Lav annoncer med dynamisk indhold ved hjælp af eksisterende skabeloner designet til at fremvise alt fra dit produkt feed på en annonce der fylder hele skærmen. Når der sker ændringer for produktet (f.eks. pris eller tilgængelighed) ændrer annoncen sig så den matcher, så du kan køre always-on-kampagner, der altid har den nyeste information om dine produkter.

Commercials

Reklamer kører eksklusivt i kurateret indhold og er designet til at skabe brand awareness. De kan ikke springes over i de første seks sekunder og kan være op til tre minutter i længde. Reklamer kan have vedhæftelser der fører til hjemmesider, linser eller længer videoer.

Story Ads

Story Ads er brandede tiles I Snapchats Discover section. Snapchat brugere kan trykke på en story ad og se en serie på 3-20 snaps med din brand story.

Collection Ads

Fremviser en serie af produkter og giver Snapchat brugere en mulighed for at se forskellige produkter. Collection Ads dukker op i Stories og content.

Lenses AR Experiences

Fremviser en serie af produkter og giver Snapchat brugere en mulighed for at se forskellige produkter. Collection Ads dukker op i Stories og content.Med linser kan du skabe interaktive øjeblikke med Augmented Reality oplevelser, som Snapchat brugere kan lege med og sende til deres venner. Snapchat brugere kan se denne type reklame i andre venners Snaps og Stories. Med lenses kan du invitere Snapchat brugerne ind i dit brands univers og din historie.

Filters

Filtre er kreative overlays der kan blive tilføjet til billeder og videoer efter de er blevet taget. Dette format muliggør annoncører at blive en af Snapchat brugeres samtaler. Snapchat brugere kan se denne annoncetype i venners Snaps og Stories.

TAK fordi du læste med, jeg håber du fik noget ud af læsningen og at du kaster dig ud i noget annoncering på snapchat – god arbejdslyst 🙂

Shopping Basket